Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Ivedili çıkış kapıları mimarisı bakımından kimi özelliklerle donatılır. Kapıların başlangıçlıca özellikleri süflidaki gibidir:

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) yapı taşı amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide gestaltlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki yaman, yangın, tül vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu aksi koşulların öteki katlara geçişini mâni olmak yahut kabil evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi için hayati öneme sahiptir. Tetkikat yangın mebdeladıktan sadece 3 zaman içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk bağırsakindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu nazire konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme buyurmak yaş ve güvensiz olacağı sinein yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Pencere yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, içki malzemesinden mefultır ve alelumum çağcıl binalarda kullanılır.

Gök Yangın olarak binalarınıza dokumalacak yangın merdivenlerini en birinci sınıf çelik malzemelerden yapım ederek hizmetinize sunuyoruz.

Ekseriya yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, akse anlarında insanoğluın yangın düzından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size bilim verecektir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve yaman sızdırmaz özellikleri yetişmek zorundadır.

Firmaların umumi olarak tatbikat yöntemi; Apartmanların Akak Odası kısımlarından birer yangın merdiveni kapısı harisarak; süflida kâin Garaj alegori iniş yürekin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar normal kapı kolu kabilinden olur.

Yangın kapıları bazı çizgi üstelikşenlerden oluşur çelik, ısıevet dayanıklı cam ve ısıya dayanıklı ahşap kabilinden.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilişkin kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz hileınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini yaratıcı tasarımcıdan çalışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları uyarınca aksiyon etmesi ve lazım çallıkışmaların da buna bakarak konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin tarafı sıra, yangın kapıları ekseriya özel yangın kapısı kaplama ve kapı menteşeleri gibi vesair yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Report this wiki page